Transport van Noppies Kinderkleding

Met veel plezier verzorgt Meuris het transport voor een leuke opdrachtgever: Noppies Kinderkleding. Noppies Kinderkleding is hiermee een trouwe klant van ons die ons het volledige transport laat verzorgen. Dat wil zeggen: Noppies Kinderkleding laat haar kleding produceren in Azië. Wij verzorgen het transport per containerschip van Azië naar de Rotterdamse Haven. Dit houdt in dat de containers per vrachtwagen naar een haven in Azië worden getransporteerd en vervolgens op een schip naar Rotterdam worden geplaatst.

noppieskinderkledingWij hebben goede contacten in de transportsector. Hierdoor loopt het transport soepel en kunnen we bovendien de kosten laag houden. Het internationale transport kan soms lastig lopen. Met name de douane in andere landen kunnen moeilijk doen over de producten. Een resultaat is dat producten in de haven kunnen worden vastgehouden door de douane. Vaak zijn de douanebeambten dan uit op geld, oftewel corruptie. Ze willen dat het transportbedrijf hen geld toeschuift om de vracht goed te keuren.

Er is hier echter een addertje onder het gras. Het meegaan in het proces is een lastige bezigheid waarbij men erg zorgvuldig te werk dient te gaan. Je kan toegeven aan de eis van de douane en hem geld toestoppen. Wanneer je dit te makkelijk doet, kan het zijn dat ze de volgende keer weer om geld vragen, en waarschijnlijk zelfs om een hoger bedrag. Wanneer je hier niet in meegaat en te hard volhoudt, kan het zijn dat ze de douane de vracht net zolang vasthoudt totdat je toch over de boeg komt. Zij kunnen in dit geval vaak langer hun adem inhouden dan jij.

Ervaring hiermee is dus erg belangrijk, en dan met name ervaring met de douane van het land in kwestie. Meuris heeft goede contacten. In het geval van het transport van Noppies Kinderkleding van Azië naar Rotterdam is het voorgekomen dan de douane de vracht niet wilde vrijgeven. We hebben hier goed over onderhandelt en het probleem opgelost.

Vervolgens hebben we de kleding gesorteerd in ons distributiecentrum in Nederland en afgeleverd bij de klanten, zoals bij Amazingkids.nl. Zo kunnen veel kinderen de nieuwe mode van Noppies Kinderkleding weer kopen.