Vervoer per trein vanuit China met Noppies Kinderkleding

noppieskinderkledingEr is recent een nieuwe treinverbinding geopend waarmee Rotterdam direct is verbonden met steden in het westen van China. Hierdoor kan veel tijd en daarmee geld worden bespaard op het transport van goederen vanuit de fabrieken in China naar Nederland en de Rotterdamse Haven. Onze klant Noppies Kinderkleding heeft veel interesse getoond in deze nieuwe verbinding. Wij zijn nu aan het onderzoeken in hoeverre het transport van de vracht met Noppies Kinderkleding sneller en goedkoper kan worden getransporteerd met de trein. Momenteel wordt het nog per schip naar Nederland vervoerd.

Voorheen ging dit transport grotendeels per containerschip. Dit kost veel tijd. De containers met goederen, of in dit geval met Noppies Kinderkleding, ging dan per trein of vrachtwagen vanuit de fabriekssteden naar de haven in Hong Kong. Vanuit daar is de tocht per schip erg lang. Dit neemt ongeveer 6 weken in beslag. Er zijn al routes per trein vanuit China naar Duitsland.

De nieuwe treinroute is een stuk sneller en daarmee effici├źnter. Wij vinden het dus niet raar dat onze klant Noppies Kinderkleding interesse toont in deze nieuwe verbinding. Er is minder sprake van overslag, wat erg kosten en tijdbesparend is. Een nadeel is dat de treinroute door verschillende landen loopt en dat dus verschillende grenzen moeten worden gepasseerd. Deze grenzen, en met name de grenscontroles, kunnen veel tijd in beslag nemen en bovendien veel geld. De route passeert Kazachstan, Rusland, Oekra├»ne, Polen en Duitsland voordat het Nederland bereikt.

Binnen Europa zijn de grenzen open, maar in de andere landen is hier absoluut geen sprake van. De papieren moeten in orde zijn, maar er kunnen onverwacht extra controles worden uitgevoerd die extra tijd in beslag kunnen nemen. Bovendien zijn de routes vaak onbewaakt. Voor schepen is bewaking al een groeiend vraagstuk. Dit kwam speciaal naar voren toe piraten voor de kust van Afrika in toenemende mate schepen overvielen. Bij treinen kan natuurlijk hetzelfde gebeuren. Een trein is hierin veel kwetsbaarder, omdat het zijn route niet kan verlaten en volledig over land gaat.

Kleding van het merk Noppies kan waarschijnlijk 3 weken sneller in Nederland aankomen. Dan hoeft het niet nog eens door de molen van de Nederlandse douane, want het komt via Duitsland binnen. Eenmaal aangekomen in Nederland, gaat de overslag van de container met Noppies Kinderkleding dus een stuk sneller en is de kleding sneller bij de afnemers, zoals bij Amazingkids.nl. Deze nieuwe route kan prachtige mogelijkheden geven voor Nederland.