Transport van auto’s voor Curacao Autoverhuur

Een recente opdracht die wij met plezier hebben gezorgd, betrof het transport van nieuwe auto’s voor een klant op Curacao: Curacao Autoverhuur, met name bekend via hun website directautohurencuracao.nl. Zij hebben ons gevraagd om het transport te verzorgen van auto’s vanaf de verkopende partij naar hun bedrijf op Curacao.

Curacao is een eiland in de Cariben, terwijl de verkopende partij in Nederland was gevestigd. De auto’s dienden te worden getransporteerd per vrachtwagen vanaf de verkoper in Nederland naar de haven in Rotterdam. Vanuit Rotterdam werden de auto’s per schip getransporteerd naar Panama. Hier werden ze over gezet naar een kleiner schip wat vervolgens naar Curacao is gevaren. Daar moest de lading worden vrijgegeven door de douane en per vrachtwagen naar de klant worden gebracht.

Dit was dus een ingewikkeld proces met een combinatie van aspecten die het gehele systeem van transport complex maken. Op het importeren van auto’s geldt vaak een ander en hoger belastingtarief. Bovendien is er sprake van een strenge douane in Panama en op Curacao. Bovendien was er een tijdschema die erg strak was. Daardoor was er weinig tijd om de lading van het binnenkomende schip op het uitgaande schip over te hevelen in de haven van Panama.

curacaoautoverhuurCuracao Autoverhuur had een twintigtal mooie auto’s tweedehands aangekocht van een verkopende partij in Nederland. Ze hebben hier een goede prijs voor betaald, waardoor het transport uiteindelijk de aankoop nog lonend maakte. Op veel vakantiebestemmingen geldt net als op Curacao: Autoverhuur is een grote business. Er wordt goed geld verdient in de autoverhuur en op Curacao is dat blijkbaar niet anders.

Het is ook voor Curacao Autoverhuur belangrijk om goede auto’s te hebben die voldoen aan de eisen van de klant. Bovendien moeten er genoeg auto’s in huis zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. Voor Curacao Autoverhuur was het daarom tijd om hun wagenpark te vergroten en de strijd met de concurrentie aan te gaan. Wanneer je geen auto’s hebt om te verhuren, kan je namelijk ook geen geld verdienen.

Voor deze klant ging het transport gelukkig goed en soepel. De wagens zijn met de juiste papieren vanaf de Rotterdamse haven, via de haven van Panama naar Curacao getransporteerd. Het wordt tijd dat ik ook weer eens naar Curacao ga om vakantie te vieren.